Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Aπολύουν συμβασιούχους αγνοώντας δικαστήρια

http://e-rgasies-e-rgasies.blogspot.gr/
Οι συμβασιούχοι θα είναι οι πρώτοι που θα «πληρώσουν το μάρμαρο» των απολύσεων με βάση τις νέες ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τις οποίες αναμένεται να καταθέσει την Πέμπτη στη Βουλή ο Αντώνης Μανιτάκης.

Σύμφωνα με ειδική διάταξη καταργούνται οι προσωρινές δικαστικές αποφάσεις για απολυμένους συμβασιούχους του δημοσίου που τους επέτρεπαν να επιστρέψουν στις θέσεις τους κάτι που θα σημάνει αυτόματη αποχώρηση εκατοντάδων υπαλλήλων για καλυφθεί ο προβλεπόμενος αριθμός που έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα.

Σημειωτέον ότι για να περάσει η διάταξη και να ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή πρέπει να εγκριθεί και από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη.
Ουσιαστικά η επίμαχη ρύθμιση καταργεί την πρόσφατη διάταξη του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη που προέβλεπε ότι «σε περίπτωση υπερημερίας του εργοδότη ως προς την αποδοχή της εργασίας του εργαζομένου το δικαστήριο μπορεί να διατάξει ως ασφαλιστικό μέτρο την προσωρινή απασχόληση του εργαζόμενου μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αγωγής για την κυρία υπόθεση».

Καταργούνται παράλληλα και όσες αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων έχουν εκδοθεί και διατάσσουν την εκ νέου πρόσληψη εργαζομένων.

Θα προλάβουν να απολύσουν τους επίορκους;
Εν τω μεταξύ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η υπόθεση με τους επίορκους υπαλλήλους, καθώς, θεωρητικά οι προτεινόμενες διατάξεις έχουν στόχο να επιταχύνουν τις πειθαρχικές διαδικασίες και να διασφαλίσουν την σύντομη κίνηση και ολοκλήρωση της διαδικασίας απονομής πειθαρχικών ευθυνών.

Από την άλλη πλευρά εκφράζονται πολλές αμφιβολίες κατά πόσο θα κταφέρει η κυβέρνηση μέσα σε δύο μόλις μήνες να ολοκληρώσει το «ξεκαθάρισμα» και να ενσωματωθούν οι απολύσεις επίορκων υπαλλήλων στην πρώτη φουρνιά αποχωρήσεων που πρέπει να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.


 http://www.defencenet.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: