Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Εννεάμηνη απασχόληση για 25 νέους χωρίς εμπειρία στην S&B

http://e-rgasies-e-rgasies.blogspot.gr/

Εννεάμηνη αμειβόμενη απασχόληση σε 25 άνεργους νέους έως 30 ετών στην εταιρεία S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, προσφέρει το πρόγραμμα YOU@S&B, που επιδιώκει να εμπλουτίσει τις γνώσεις, δεξιότητες και την εμπειρία των νέων, ώστε να βελτιώσουν τις επαγγελματικές τους προοπτικές.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα απευθύνεται σε 25 απόφοιτους λυκείου, ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης με μικρή ή καθόλου επαγγελματική εμπειρία, προσφέροντας εννέα μήνες εργασίας στην εταιρεία S&B στους τομείς: Ερευνα & Ανάπτυξη, Εξόρυξη & Επεξεργασία, Περιβαλλοντική Διαχείριση, Συντήρηση Μηχανολογικού & Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού, Πωλήσεις, Επικοινωνία, Βιώσιμη Ανάπτυξη, Χρηματοοικονομικά, Λογιστική, Πληροφορική, Ανθρώπινο Δυναμικό, Νομικές Υπηρεσίες, Εσωτερικό Έλεγχο και Γραμματειακή Υποστήριξη. Συγκεκριμένα θα επιλεγούν 18 πτυχιούχοι ΑΕΙ, 5 πτυχιούχοι ΤΕΙ και 2 απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αφού προηγουμένως περάσουν από τεστ αξιολόγησης και συνέντευξη. Οι περισσότερες θέσεις του προγράμματος αφορούν την Αθήνα (13 θέσεις), ενώ 6 υποψήφιοι θα εργαστούν στη Φωκίδα και οι υπόλοιποι σε Μήλο και Ριτσώνα.
Οι περισσότερες θέσεις του προγράμματος αφορούν την Αθήνα (13 θέσεις), ενώ 6 υποψήφιοι θα εργαστούν στη Φωκίδα και οι υπόλοιποι σε Μήλο και Ριτσώνα
«Η εξοικείωση των νέων με τη σύγχρονη επιχείρηση και η απασχόλησή τους σε θέσεις ανάλογες των προσόντων τους, έχει στόχο να τους ενεργοποιήσει και να τους ενδυναμώσει», επεσήμανε κατά την παρουσίαση του προγράμματος ο πρόεδρος της εταιρείας Οδυσσέας Κυριακόπουλος, ενώ ο δ. σύμβουλος Κρίτων Αναβλαβής τόνισε πως «πρόκειται για ένα πρόγραμμα με υψηλές απαιτήσεις, που θα έχει πολλαπλά οφέλη για όλους τους εμπλεκομένους, από τους συμμετέχοντες νέους έως και τα ίδια τα στελέχη της S&B».
Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα γίνονται έως τις 26 του μήνα από την ιστοσελίδα www.youatsandb.gr, όπου περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία επιλογής και το περιεχόμενο του προγράμματος.
Οι 25 νέοι που θα επιλεγούν τελικά θα ξεκινήσουν την εργασία τους από τον Σεπτέμβριο του 2013, ενώ η αμοιβή τους -συμπεριλαμβανομένης και της εκπαιδευτικής περιόδου- κυμαίνεται μεταξύ 800 και 1.000 ευρώ, ανάλογα με το επίπεδο σπουδών των υποψηφίων.
Αξιολόγηση και κατάταξη των υποψηφίων
Η διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της S&B, Σίσσυ Αμβροσιάδου
Δεξαμενή βιογραφικών για μελλοντικές ανάγκες Η κ. Σίσσυ Αμβροσιάδου, διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Νότιας Ευρώπης της S&B, απαντά στην «Εργασία» για τη διαδικασία υποβολής της αίτησης και αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων και τις προοπτικές που διανοίγονται για τους νέους που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.
Πώς θα γίνει η αξιολόγηση των υποψηφίων και πότε θα καταλήξετε στους 25 επικρατέστερους;
Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν μέσα από το site της S&B ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους. Επειδή περιμένουμε πολύ μεγάλο αριθμό υποψηφίων, έχουμε φτιάξει ένα σύστημα επιλογής που θα «σαρώσει» όλα τα βιογραφικά και θα επιλέξει εκείνα που συμπίπτουν με τις απαιτήσεις της κάθε ειδικότητας που ζητάμε. Με έναν κωδικό που θα τους δοθεί κατά την υποβολή της αίτησης, οι υποψήφιοι θα μπορούν να παρακολουθούν σε ποιο στάδιο της αξιολόγησης βρίσκεται η δική τους υποψηφιότητα, έως ότου δημιουργηθεί μια βάση 300 περίπου βιογραφικών, οι κάτοχοι των οποίων θα περάσουν στο επόμενο στάδιο που είναι τα τεστ επιλογής. Τα τεστ είναι ηλεκτρονικά, έχουν διάρκεια μιας ώρας -ανάλογα με τη θέση που έχει επιλεγεί ο υποψήφιος- και όσοι συγκεντρώσουν την υψηλότεροι βαθμολογία αυτόματα περνάνε στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας που περιλαμβάνει τη συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου προσωπικότητας που θα χρησιμεύσει για την συνέντευξη. Στο τέλος Ιουνίου πιστεύουμε να έχουμε καταλήξει στους 25 επικρατέστερους, οι οποίοι θα κληθούν την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου να υπογράψουν τις συμβάσεις απασχόλησης.
Ποια κριτήρια θα κρίνουν την τύχη των υποψηφίων στη διαδικασία της επιλογής;
Στο πρώτο στάδιο τα τυπικά προσόντα είναι αυτά που θα μετρήσουν. Η κατοχή του πτυχίου που ζητά η κάθε ειδικότητα είναι καθοριστικός παράγοντας, στη συνέχεια ο βαθμός του πτυχίου θα δημιουργήσει έναν πίνακα κατάταξης και στο τέλος η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (αν υπάρχει). Στα επόμενα στάδια της διαδικασίας αξιολόγησης, μετρά καθαρά η βαθμολογία στα τεστ επιλογής.
Υπάρχει προοπτική πρόσληψης για τους 25 νέους, μετά το πέρας του εννεαμήνου;
Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για εννεάμηνη απασχόληση. Αλλωστε, οι 25 αυτές θέσεις δημιουργήθηκαν για το πρόγραμμα και δεν συνιστούν οργανικά κενά που χρειάζονται κάλυψη. Ωστόσο, η εταιρεία θα έχει υπόψη της αυτά τα παιδιά στο μέλλον, εάν προκύψουν ανάγκες στις ειδικότητές τους.
Γιατί, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη προγράμματα επιδοτούμενης πρακτικής άσκησης ανέργων σε επιχειρήσεις, η S&B επέλεξε να χρηματοδοτήσει ένα δικό της πρόγραμμα πρόσληψης νέων;
Κατ' αρχάς αυτό το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει ως ιδέα πολύ νωρίτερα από το διάστημα που ανακοινώθηκαν τα προγράμματα του υπουργείου Εργασίας. Ωστόσο σκοπός μας είναι να επιλέξουμε τους καλύτερους από τους υποψήφιους που θα ενδιαφερθούν να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία στην εταιρεία μας, μέσα από το σύστημα επιλογής που «τρέχουμε» αυτή την περίοδο.
Θα συνεχίσει και του χρόνου το πρόγραμμα;
Η S&B έχει σκοπό να το συνεχίσει και το 2014, εφόσον η ανεργία και ιδιαίτερα εκείνη των νέων συνεχίσει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: