Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Κοινωφελής Εργασία: Επιστολή στην ΕΕ για αναχρηματοδότηση του προγράμματος

http://e-rgasies-e-rgasies.blogspot.gr/

Σήμερα αποστέλλεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η επιστολή για την υλοποίηση του προγράμματος των 400.000 θέσεων προσωρινής εργασίας και την έγκριση της μεταβίβασης πόρων υπέρ του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.
To θέμα συζητήθηκε στην Βουλή, με αφορμή με ερώτησή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Το πρόγραμμα μπήκε στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, ψηφίστηκε τροπολογία στη Βουλή και χθες κάνατε μια σύσκεψη για το θέμα αυτό. Πριν από λίγες μέρες, ο αρμόδιος επίτροπος για την απασχόληση σας είπε να το τρέξετε πιο γρήγορα» σημείωσε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος.

«Η ελληνική κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί, αλλά η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με διορισμούς ή πόρους που δεν υπάρχουν. Διαθέτουμε 2,7 δισ. για την απασχόληση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, αλλά το ποσόν αυτό έχει εξαντληθεί σε προηγούμενα προγράμματα. Δεν μένουμε, όμως, με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά προσπαθούμε να βρούμε πόρους από αλλού» απάντησε ο Γ. Βρούτσης.

Και συμπλήρωσε: «Πριν από πέντε μήνες, έδωσα εντολή να υπάρξει πρόγραμμα για τις οικογένειες χωρίς εργαζόμενο -και έγινε σχέδιο προγράμματος. Χρηματοδότηση δεν υπήρχε και έπρεπε να την αναζητήσουμε από άλλα επιχειρησιακά προγράμματα. Αυτό, όμως, θέλει και την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -αλλιώς θα υπάρξει πρόστιμο. Σήμερα θα φύγει επιστολή προς την ΕΕ, με την οποία ζητάμε να εγκριθούν οι μεταβιβάσεις πόρων και η αναχρηματοδότηση της κοινωφελούς εργασίας από άλλα προγράμματα. Εύχομαι και πιστεύω να υπάρξει η έγκριση».

«Στις 29 Μαρτίου, ο υπουργός Οικονομικών, ο κ. Στουρνάρας, ανακοίνωσε πως ήδη 300 εκατ. ευρώ από τα 600 εκατ. που χρειαζόμαστε, υπάρχουν και είναι στη διάθεση του ΟΑΕΔ και του υπουργείου Απασχόλησης. Εγώ ποιον να πιστέψω; Πως δεν υπάρχουν τα λεφτά, ή ότι αργήσαμε;», απάντησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, και αναρωτηθηκε: «Χρειαζόταν να έρθει ο επίτροπος και να δώσει ρητή εντολή για να προχωρήσει το πρόγραμμα;»

«Κανείς δεν έχει περισσότερη ή λιγότερη ευαισθησία απέναντι στην ανεργία», απάντησε ενοχλημένος ο Γ. Βρούτσης και προσέθεσε: «Τα 2,7 δισ., όλο το χρηματοδοτικό πλαίσιο του υπουργείου Εργασίας έχει φύγει. Εκκρεμεί 1 δισ. που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει ωφελούμενους 250.000 ανέργους. Καλύπτουμε 120.000 από τους 127.000 που έκαναν αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα για τους νέους. Το πρόγραμμα για την κοινωφελή εργασία, έρχεται συμπληρωματικά στις άλλες δράσεις».

http://www.aftodioikisi.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: