Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Μπαράζ κατασχετηρίων προς οφειλέτες των ΔΟΥ που κλείνουν

Google+ http://e-rgasies-e-rgasies.blogspot.gr/Σε ανελέητο φοροκυνηγητό ετοιμάζονται να επιδοθούν οι ΔΟΥ στις οποίες μεταφέρονται οι αρμοδιότητες είσπραξης 44 εφοριών της χώρας που κλείνουν από 1ης Ιουλίου. Προτού καν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το «λουκέτο», το υπουργείο Οικονομικών έδωσε αυστηρές εντολές στους προϊσταμένους των εφοριών που θα παραλάβουν τους φακέλους των οφειλετών από τις καταργούμενες ΔΟΥ να σπεύσουν να ετοιμάσουν μηχανισμούς αποστολής ειδοποιητηρίων και κατασχετηρίων σε βάρος τους.


Με την αναδιάταξη των εφοριών και τις μαζικές μετακινήσεις υπαλλήλων στις νέες «σούπερ ΔΟΥ» που δημιουργούνται, το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να συγκροτήσει ισχυρές ομάδες δίωξης οφειλετών του Δημοσίου σε ολόκληρη την επικράτεια. Σε αυτές μεταφέρεται η αρμοδιότητα παρακολούθησης και διεκπεραίωσης όλων των εκκρεμών υποθέσεων που αφορούν τα τμήματα Δικαστικού και Ελέγχου των ΔΟΥ που καταργούνται.
Οπως τονίζεται σε εσωτερική εγκύκλιο που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης, οι ΔΟΥ Υποδοχής -όπως λέγονται- αναλαμβάνουν την «έκδοση των σχετικών πράξεων επιβολής φόρων ή προστίμων και λήψης μέτρων είσπραξης».
Οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ στις οποίες περιέρχεται πλέον η αρμοδιότητα καθίστανται υπεύθυνοι και θα προβαίνουν στην έκδοση των οικείων καταλογιστικών πράξεων και «τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων είσπραξης σε βάρος των οφειλετών και των περιουσιακών στοιχείων αυτών». Αυτοί θα εκπροσωπούν επίσης στα δικαστήρια το Δημόσιο για τις υποθέσεις αυτές. Με την ίδια εγκύκλιο το υπουργείο θέτει υπεύθυνους και τους αρμόδιους οικονομικούς επιθεωρητές, στους οποίους υπάγονται οι ΔΟΥ, να επιβλέπουν την εφαρμογή των εντολών του. Στο οικονομικό επιτελείο ευελπιστούν ότι έτσι θα αφυπνιστεί ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός και θα υπάρξει καλύτερος συντονισμός για να «τρέξουν» οι διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης, χωρίς τα προβλήματα που προκαλούσε η έλλειψη στελέχωσης των υπό κατάργηση ΔΟΥ ή και οι τυχόν σχέσεις «οικειότητας» που θεωρούν πως δημιουργούνταν σε απομακρυσμένες κυρίως περιοχές.
Με τα νέα δεδομένα, για παράδειγμα, το κυνήγι των οφειλετών σε περιοχές όπου καταργούνται ΔΟΥ, όπως στη Μύκονο, στην Πάρο και τη Σαντορίνη, αναλαμβάνει πλέον το δικαστικό τμήμα της ΔΟΥ Σύρου. Αντίστοιχα η ΔΟΥ Πρέβεζας θα χειρίζεται τις υποθέσεις οφειλετών από την Αρτα και τη Λευκάδα, η ΔΟΥ Λαμίας αναλαμβάνει το Καρπενήσι, η ΔΟΥ Μυτιλήνης θα ασκεί έλεγχο για τη Χίο, η ΔΟΥ Πύργου για τη Ζάκυνθο, η ΔΟΥ Πάτρας για την Κεφαλονιά, η ΔΟΥ Πειραιά για τη Μήλο και τη Σάμο, η ΔΟΥ Γλυφάδας για το Παλαιό Φάληρο, η ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων για το Περιστέρι, η ΔΟΥ Ελευσίνας για το Αιγάλεω, η ΔΟΥ Νέας Ιωνίας για μέρος του Αμαρουσίου κ.λπ.

http://www.newmoney.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: