Λαχταριστές μπουκίτσες με ζαμπόν και τυρί...
Υλικά για 4-6 άτομα
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού κοφτή αλάτι
4 κουταλιές της σούπας λιωμένο φρέσκο βούτυρο
150 γραμμάρια ζαμπόν μικρά κομματάκια
150 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
100 γραμμάρια για βούτυρο φρέσκο την επικάλυψη
120 γραμμάρια χλιαρό γάλα
100 γραμμάρια χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1/2 κιλό αλεύρι
Εκτέλεση
Διαλύουμε στο νερό τη μαγιά και όταν γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα προσθέτουμε την ζάχαρη και σιγά - σιγά το αλεύρι και το αφήνουμε να αφρίσει.
Ανοίγουμε λακκούβα στο αλεύρι που έχουμε σε λεκάνη, ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς, το αλάτι το λιωμένο βούτυρο και το γάλα χλιαρό, και ανακατεύουμε σιγά-σιγά παίρνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να κάνουμε μια ζύμη μαλακή και λεία. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και σκέπασμα σε ζεστό μέρος και την αφήνουμε να διπλασιαστεί.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης τα πλάθουμε σαν μικρές βαρκούλες, τις οποίες γεμίζουμε με ζαμπόν και από πάνω κασέρι. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για λίγη ώρα, και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς 15-20 λεπτά στον αέρα περίπου, δεν σκουραίνει το χρώμα τους.
Μόλις τα βγάλουμε, βάζουμε πάνω από το καθένα, ένα μικρό κομματάκι φρέσκο βούτυρο.
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού κοφτή αλάτι
4 κουταλιές της σούπας λιωμένο φρέσκο βούτυρο
150 γραμμάρια ζαμπόν μικρά κομματάκια
150 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
100 γραμμάρια για βούτυρο φρέσκο την επικάλυψη
120 γραμμάρια χλιαρό γάλα
100 γραμμάρια χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1/2 κιλό αλεύρι
Εκτέλεση
Διαλύουμε στο νερό τη μαγιά και όταν γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα προσθέτουμε την ζάχαρη και σιγά - σιγά το αλεύρι και το αφήνουμε να αφρίσει.
Ανοίγουμε λακκούβα στο αλεύρι που έχουμε σε λεκάνη, ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς, το αλάτι το λιωμένο βούτυρο και το γάλα χλιαρό, και ανακατεύουμε σιγά-σιγά παίρνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να κάνουμε μια ζύμη μαλακή και λεία. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και σκέπασμα σε ζεστό μέρος και την αφήνουμε να διπλασιαστεί.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης τα πλάθουμε σαν μικρές βαρκούλες, τις οποίες γεμίζουμε με ζαμπόν και από πάνω κασέρι. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για λίγη ώρα, και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς 15-20 λεπτά στον αέρα περίπου, δεν σκουραίνει το χρώμα τους.
Μόλις τα βγάλουμε, βάζουμε πάνω από το καθένα, ένα μικρό κομματάκι φρέσκο βούτυρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου