Υλικά
280 γραμμάρια τεμαχισμένη κουβερτούρα
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1/2 φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 κουταλιές της σούπας λικέρ κεράσι
1/2 φλιτζάνι φουντούκια, ψιλοκομμένα για επικάλυψη
Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί πάνω από νερό που σιγοβράζει, ανακατεύουμε τηn ψιλοκομμένη κουβερτούρα, βούτυρο, κρέμα γάλακτος και πραλίνα φουντουκιού. Ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και γίνει ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια, αφαιρέστε το μείγμα της σοκολάτας από τη θερμότητα και αφήνετε να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε στο μείγμα σοκολάτας τη βανίλια και το λικέρ ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ρηχό πυρέξ και καλύπτουμε με μεμβράνη. Τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
Αν το βάλετε στο ψυγείο για περισσότερο από δύο ώρες, το μείγμα θα γίνει πολύ σκληρό και δεν θα πλάθεται εύκολα. Εάν αφήσετε παραπάνω στο ψυγείο, τότε αφήστε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ξεπαγώσει.
Τοποθετείτε ένα φύλλο λαδόκολλας στον πάγκο της κουζίνας. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουτάλι, φτυαρίζετε το μείγμα σοκολάτας και πλάθετε σε μπαλάκια τα οποία τοποθετείτε στο φύλλο λαδόκολλας.
Συνεχίστε με το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας. Στη συνέχεια, ρολάρετε τις μπάλες σοκολάτας σε τεμαχισμένα φουντούκια. Βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο και είναι έτοιμα.
280 γραμμάρια τεμαχισμένη κουβερτούρα
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1/2 φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 κουταλιές της σούπας λικέρ κεράσι
1/2 φλιτζάνι φουντούκια, ψιλοκομμένα για επικάλυψη
Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί πάνω από νερό που σιγοβράζει, ανακατεύουμε τηn ψιλοκομμένη κουβερτούρα, βούτυρο, κρέμα γάλακτος και πραλίνα φουντουκιού. Ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και γίνει ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια, αφαιρέστε το μείγμα της σοκολάτας από τη θερμότητα και αφήνετε να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε στο μείγμα σοκολάτας τη βανίλια και το λικέρ ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ρηχό πυρέξ και καλύπτουμε με μεμβράνη. Τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
Αν το βάλετε στο ψυγείο για περισσότερο από δύο ώρες, το μείγμα θα γίνει πολύ σκληρό και δεν θα πλάθεται εύκολα. Εάν αφήσετε παραπάνω στο ψυγείο, τότε αφήστε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ξεπαγώσει.
Τοποθετείτε ένα φύλλο λαδόκολλας στον πάγκο της κουζίνας. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουτάλι, φτυαρίζετε το μείγμα σοκολάτας και πλάθετε σε μπαλάκια τα οποία τοποθετείτε στο φύλλο λαδόκολλας.
Συνεχίστε με το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας. Στη συνέχεια, ρολάρετε τις μπάλες σοκολάτας σε τεμαχισμένα φουντούκια. Βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο και είναι έτοιμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου