Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

155 θέσεις στη Θεσσαλονίκη

http://e-rgasies-e-rgasies.blogspot.gr/Το πρόγραμμα αφορά ανέργους πάνω από 45 ετών και πτυχιούχους έως 25 ετών
Εργασία σε 155 ανέργους άντρες θα δώσει η σύμπραξη «Επιχειρείν και Απασχόληση στη Μεταποίηση».
Η δράση της σύμπραξης θα δώσει 60 θέσεις μισθωτής εργασίας σε επιχειρήσεις, 35 θέσεις για σύναψη συμβάσεων με επιχειρήσεις για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας για νέους πτυχιούχους μέχρι 25 ετών, 35 θέσεις για την ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης και για την Iδρυση Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, και τέλος, 25 θέσεις για τη σύσταση κοινωνικών επιχειρήσεων.
Μάλιστα, την κοινωνική επιχείρηση θα πρέπει να τη συστήνουν, κατά μέσο όρο, περί τα έξι άτομα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να υποστηριχθεί η ίδρυση τουλάχιστον τεσσάρων κοινωνικών επιχειρήσεων.
Η πολύπλευρη αυτή δράση καταρτίζει τους ενδιαφερόμενους παρέχοντάς τους εκπαιδευτικό επίδομα πέντε ευρώ ανά ώρα εκπαίδευσης, (5€/ώρα), ενώ τους συμβουλεύει προκειμένου να στελεχώσουν υφιστάμενες επιχειρήσεις ή να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση. Επιπλέον, η σύμπραξη έρχεται σε επαφή με επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για την πρόσληψη στελεχών και προχωρά σε τοποθέτησή τους εκεί, κατόπιν συνεννόησης, για τουλάχιστον τρεις μήνες.
Τέλος, μέσω της δράσης οι άνεργοι εντάσσονται σε προγράμματα εύρεσης χρηματοδότησης για την ίδρυση και λειτουργία της δικής τους επιχείρησης.
Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι όμως στα Μητρώα Ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ. με δελτίο ανεργίας σε ισχύ, να είναι κάτοικοι Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, δηλαδή της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, να ανήκουν αποδεδειγμένα σε μία από τις ακόλουθες ομάδες:
  • Ανεργοι 45 ετών και άνω, με εξειδίκευση και εμπειρία στον τομέα της μεταποίησης και των υπηρεσιών που την εξυπηρετούν (π.χ. εταιρείες μεταφορών, λογιστικά γραφεία, παροχή υπηρεσιών υποστήριξης στον τομέα της πληροφορικής, κ.λπ.)
  • Ανεργοι έως 25 ετών, απόφοιτοι ανώτατων ή τεχνολογικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, οι οποίοι είναι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας.
Δικαιολογητικά
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι: αποδεικτικό στοιχείο ταυτότητας, κάρτα ανεργίας σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και φωτοτυπία πτυχίου σπουδών ή/και τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών.
Ακόμη απαιτούνται και σε απλά φωτοαντίγραφα - χωρίς δηλαδή κανενός είδους επικύρωση: αριθμός Μητρώου ΙΚΑ, αριθμός Μητρώου ΑΜΚΑ, εγγραφο πιστοποίησης τόπου διαμονής (π.χ. λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ, κινητού τηλεφώνου, εκκαθαριστικό εφορίας) ή υπεύθυνη δήλωση, φωτοτυπία του πλέον πρόσφατου εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή σχετική υπεύθυνη δήλωση, φωτοτυπία βεβαιώσεων παρακολούθησης σεμιναρίων κατάρτισης και φωτοτυπία αποδεικτικών γνώσης ξένων γλωσσών.
Αποστολή αιτήσεων
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής από τις 22 Φεβρουαρίου 2013 έως και τις 26 Μαρτίου 2013, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 - 16:00, στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), που βρίσκονται στην Πλατεία Μοριχόβου 1, στον 7ο όροφο, στη Θεσσαλονίκη.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2310 539817 (εσωτ. 210) , καθώς και στο e-mail: ch.panou@sbbe.gr.

http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: