Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Πρόγραμμα εκτάκτους ανάγκης για 400.000 ανέργους στην Ελλάδα με μισθούς πείνας

http://e-rgasies-e-rgasies.blogspot.gr/Η κυβέρνηση επεξεργάζεται  με την τρόικα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για να καταπολεμηθεί η ανεργία, και να υπάρξει ουσιαστική βοήθεια σε εκείνους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, αδυνατώντας να βρούν δουλειά, ως συνέπεια του Μνημονίου, όπως αποκαλύπτει σχετικό δημοσίευμα του “Τύπου της Κυριακής”.

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στελέχη της τρόικας πρότειναν στο υπουργείο Εργασίας την απορρόφηση περισσότερων από 400.000 ανέργους σε θέσεις κοινωνικής εργασίας στους δήμους, με τη θέσπιση “ειδικού μισθού” ύψους 470 ευρώ.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογο πρόγραμμα έχει εφαρμοστεί στη Λετονία, για τη μαζική απασχόληση ανέργων, και όπως αποκαλύπτει ο “Τύπος της Κυριακής” η πρόταση κατατέθηκε στο πλαίσιο των επαφών που είχαν τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας με τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη.
 

  Εκτιμάται ότι για την απασχόληση 400.000 ανέργουν θα απαιτηθούν περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ, που θα προκύψουν με ανακατανομή προγραμμάτων και κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

  Οι συμβάσεις με τις οποίες θα γίνουν οι προσλήψεις θα έχουν χρονική διάρκεια 5 μηνών, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα σε οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο, μακροχρόνια ανέργους, γυναίκες και νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: