Τελευταίες ειδήσεις


Κάντε post την αγγελία σας στο forum, άμεσα και δωρεάν, αφού κάνετε απόκτηση πρόσβασης, κλικ εδώ

Προγράμματα κατάρτισης για 285 ανέργους στη Κω

http://e-rgasies-e-rgasies.blogspot.gr/ Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΚΩΣ ΑΣΠΙΣ ΕΚΟ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ» υλοποιεί την Πράξη «ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ», η οποία έχει ενταχθεί  την ένταξη της Πράξης «ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ», στο Θεματικό Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών» του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου  Δυναμικού», κατηγορία παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού», Δράση 3 «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο,

Προσκαλεί:

Ανέργους οι οποίοι ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, προκειμένου να συμμετάσχουν στην Πράξη και να ενταχθούν σε συγκριμένες Δράσεις – Ενέργειες, με σκοπό την προώθησή τους στην αγορά εργασίας.

Αντικείμενο του έργου  είναι η υποστήριξη 285  ατόμων που ανήκουν στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, όπως:

Μακροχρόνια Άνεργοι άνω των 45 ετών,

Άτομα που ζουν στα όρια της φτώχιας, ή απειλούνται από φτώχια

Οι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών

Τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ)

Οι πρώην χρήστες ουσιών

Οι Έλληνες Μουσουλμάνοι,

Οι Έλληνες Αθίγγανοι

Οι Οικονομικοί Μετανάστες

Οι Παλλινοστούντες

Οι Αιτούντες Άσυλο κλπ.

Που αντιμετωπίζουν έντονο αποκλεισμό από την αγορά εργασίας.

Οι δράσεις στις οποίες θα συμμετάσχουν οι ωφελούμενοι άνεργοι είναι:

Η υποστήριξη εστιάζεται στην επανένταξη στην αγορά εργασίας μέσω της ανάπτυξης μορφών Προσέγγισης, Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και ανάπτυξης κυρίως της Κοινωνικής επιχειρηματικότητας αλλά και κάλυψη των υπαρχουσών αναγκών της τοπικής επιχειρηματικότητας ιδιαίτερα στον τομέα των τουριστικών επιχειρήσεων όπου αποτελούν την ατμομηχανή της τοπικής οικονομίας.

Για το λόγω αυτό θα αναπτυχθούν εργαλεία και μέθοδοι για την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική υποστήριξη της κοινωνικής ένταξης των ωφελούμενων του έργου μέσα από στοχευμένες δράσεις συμβουλευτικής και κατάρτισης.

Παρακολούθηση Προγράμματος Κατάρτισης με εκπαιδευτικό επίδομα 6€/ώρα στα εξής αντικείμενα: 

Αντικείμενα:

Κατάρτιση κοινωνικών manager για τη διαχειριστική υποστήριξη της λειτουργίας των υπό σύσταση Κοιν.Σ.Επ.

Κατάρτιση στην ανακύκλωση

Κατάρτιση σε εικαστικές τέχνες (ζωγραφική, κεραμική, αργυροχρυσοχοΐα)

Κατάρτιση σε Παροχή Υπηρεσιών Κοινωνικής και Νοσηλευτικής μέριμνας κατ’ οίκον 

Βασικές Προϋποθέσεις:

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

Να είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ με δελτίο ανεργίας σε ισχύ.

Να είναι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Κω

Να ανήκουν αποδεδειγμένα στις προαναφερόμενες ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, προσκομίζοντας τα εκάστοτε δικαιολογητικά που βεβαιώνουν και αποδεικνύουν ότι ανήκουν στην ομάδα.

Δικαιολογητικά:

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά συμμετοχής:

Αίτηση Συμμετοχής

Αντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας ή διαβατηρίου

Αντίγραφο της κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ σε ισχύ ή βεβαίωση εγγραφής στους ειδικούς καταλόγους εκτός Μητρώου Ανεργίας του ΟΑΕΔ

Έγγραφο πιστοποίησης τόπου διαμονής ή Υπεύθυνη Δήλωση ή λογαριασμό ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερού κλπ).

Βιογραφικό Σημείωμα

Εκκαθαριστικό Σημείωμα του τελευταίου οικονομικού έτους.

Αντίγραφο τίτλου σπουδών (εφόσον υπάρχουν)

Επιπλέον:

Για τα άτομα  που ανήκουν στις ανωτέρω κατηγορίες θα πρέπει να προσκομισθούν τα ανάλογα νόμιμα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν ότι ανήκουν στην συγκεκριμένη κοινωνικά ευάλωτη ομάδα, βλ. Παράρτημα Ι.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ:

Οι αιτήσεις συμμετοχής και τα λοιπά δικαιολογητικά θα παραλαμβάνονται από την ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ “ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ”/ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ,  στην Tαχ. Διεύθυνση: Αλεξάνδρου Διάκου 4, Kως,ΤΚ 85300.

Από 11/04/2013 Έως 26/04/2013 και ώρες 09:30-13:30. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Οι Ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την Πράξη και να παραλαμβάνουν τις αιτήσεις συμμετοχής στην έδρα της Αναπτυξιακής Σύμπραξης, «ΚΩΣ ΑΣΠΙΣ ΕΚΟ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ», που στεγάζεται στα γραφεία του συντονιστή εταίρου, ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ “ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ”/ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, στην Ταχ. Διεύθυνση: Αλεξάνδρου Διάκου 4, Κως 85300, τηλ. 22420-24728 φαχ: 2242024793 e-mail: prosopo@hol.gr">prosopo@hol.gr

Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να παραλαμβάνονται επίσης από:

Το Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου ΚΩ, Κανάρη 57, ΤΗΛ.22420 20500

Το ΚΕΚ ΕΝΑ,  ΠΛΑΤΑΝΙ , ΤΗΛ.22420 20015

Το ΚΕΚ ΑΝΚΟ, ΕΛEΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 79   ΤΗΛ.  22420 26900

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ

«ΚΩΣ ΑΣΠΙΣ ΕΚΟ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ»

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

 ΜΑΙΡΗ ΦΑΚΚΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι : ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Ωφελούμενοι/ες δύνανται να είναι :

Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα

Ως άνεργοι νοούνται τα άτομα που δεν απασχολούνται κατά την έναρξη της παρέμβασης. Ως μακροχρόνια άνεργοι, στη συγκεκριμένη κατηγορία (άνω των 45 ετών) νοούνται τα άτομα που παραμένουν άνεργοι για διάστημα περισσότερο των 12 μηνών.

Άτομα με αναπηρία.

Νοούνται τα άτομα που αποδεδειγμένα εμφανίζουν, από θεσμοθετημένο για το σκοπό αυτό όργανο, πιστοποιημένο ποσοστό αναπηρίας σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην εθνική νομοθεσία. Η εν λόγω ομάδα στόχος περιλαμβάνει επιμέρους κατηγορίες όπως τα άτομα με νοητική υστέρηση, τα Άτομα με προβλήματα αισθητήριων οργάνων, άτομα με ψυχική αναπηρία κ.ο.κ.

Πιο συγκεκριμένα, για τον χαρακτηρισμό ενός ατόμου ως ΑμεΑ, απαιτείται απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Ι.Κ.Α., με την οποία να πιστοποιείται το ποσοστό αναπηρίας τους, το οποίο απαραίτητα θα πρέπει να είναι 50% και άνω. Δεν γίνεται δεκτή Απόφαση του αρμοδίου οργάνου του ΙΚΑ, στην οποία αναφέρεται ότι το άτομο με Αναπηρία είναι «ανίκανο για κάθε βιοποριστική εργασία».

Γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Νοούνται άτομα που παραπέμπονται – φιλοξενούνται σε αναγνωρισμένες δομές υποστήριξης θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

Γυναίκες / Άντρες θύματα trafficking

Νοούνται τα άτομα που έχουν χαρακτηρισθεί από την αρμόδια εισαγγελική αρχή ως θύματα παράνομης διακίνησης και εμπορίας.

Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών

Στην κατηγορία αυτή νοούνται όλα τα άτομα που διαβιούν ως ένας γονέας χωρίς σύζυγο ή σύντροφο (λόγω χηρείας, διάζευξης, ανύπαντρες μητέρες) και τα οποία έχουν την ευθύνη της ανατροφής για ένα τουλάχιστο ανήλικο τέκνο, εξαρτώμενο απ’ αυτά.

Στην κατηγορία αυτή εντάσσεται και όποιο άλλο πρόσωπο ασκεί την επιμέλεια ανήλικου παιδιού με δικαστική απόφαση ή προσωρινή διαταγή. Για τη συγκεκριμένη ομάδα απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης.

Μετανάστες, παλιννοστούντες, πρόσφυγες

Μετανάστες : Στην εν λόγω ομάδα νοούνται τα άτομα που προέρχονται από χώρες μη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα υπό καθεστώς “οικονομικής μετανάστευσης”.

Η έννοια του οικονομικού μετανάστη περιλαμβάνει τα άτομα εκείνα που έχουν μετακινηθεί στην Ελληνική επικράτεια προερχόμενοι από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ζώνης των 27 κρατών μελών. Για τη συμμετοχή τους απαιτείται άδεια παραμονής σε ισχύ.

Πρόσφυγες: Τα άτομα εκείνα που εγκατέλειψαν τη χώρα προέλευσής τους για λόγους πολιτικούς, φυλετικούς, θρησκευτικούς ή λόγους εθνικότητας και οι οποίοι δεν μπορούν να επιστρέψουν σε αυτή διότι απειλούνται με διωγμό. Τα άτομα της εν λόγω ομάδας θα πρέπει να έχουν αναγνωρισμένη προσφυγική ιδιότητα.

Παλλινοστούντες: Τα άτομα που φέρουν ελληνική ταυτότητα ή άλλη βεβαίωση από αρμόδια αρχή που έχει αποφανθεί για την ελληνική ιθαγένεια του ατόμου και προέρχονται από μακρόχρονη παραμονή σε χώρα εκτός Ελλάδος (κυρίως από την πρώην ΕΣΣΔ ή άλλη ανατολική χώρα).

Άτομα με θρησκευτικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες

Άτομα με θρησκευτικές ιδιαιτερότητες νοούνται οι Έλληνες Μουσουλμάνοι που διαβιούν ως Έλληνες πολίτες εντός των γεωγραφικών ορίων της ελληνικής επικράτειας.

Άτομα με πολιτισμικές ιδιαιτερότητες – ROM νοούνται οι Έλληνες Τσιγγάνοι που διαβιούν ως Έλληνες πολίτες εντός των γεωγραφικών ορίων της ελληνικής επικράτειας.

Αιτούντες άσυλο

Νοούνται τα άτομα που έχουν υποβάλλει αίτηση για αναγνώριση προσφυγικής ιδιότητας και έχουν προσωρινή άδεια παραμονής και εργασίας.

Αποφυλακισθέντες

Για την εν λόγω ομάδα απαιτείται αποφυλακιστήριο με χρονολογία αποφυλάκισης από 01-01-2008 και μετά. Είναι δυνατή η υπαγωγή στο πρόγραμμα των ατόμων που θα προσκομίσουν αποφυλακιστήριο από χώρες της Ε.Ε.

Επιπλέον απαιτείται εισηγητική Έκθεση της Κοινωνικής Υπηρεσίας ή του Δ/ντή του Σωφρονιστικού καταστήματος, ότι το άτομο έχει ανάγκη κοινωνικο-οικονομικής στήριξης και προτείνεται να ενταχθεί στο εν λόγω πρόγραμμα. Επισημαίνεται ότι: τα άτομα που θα υπαχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν εκτίσει συνεχή φυλάκιση έξι (6) μηνών τουλάχιστον.

Πρώην χρήστες ουσιών.

Άτομα πρώην χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών που φέρουν βεβαίωση από επίσημο φορέα ή άλλο θεραπευτικό ίδρυμα ότι διατέλεσαν στο παρελθόν χρήστες ναρκωτικών ή άλλων ουσιών.

Πιο συγκεκριμένα απαιτείται Αποδεικτικό απεξάρτησης / βεβαίωση από θεσμοθετημένο για το σκοπό αυτό Δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα (18 ΑΝΩ, ΚΕ.ΘΕ.Α. ή από θεραπευτικές κοινότητες αυτού στις οποίες έχει χορηγηθεί η προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης) ότι το άτομο ολοκλήρωσε πρόγραμμα απεξάρτησης από εξαρτησιογόνες ουσίες από το 2006 και ότι βρίσκεται στο Στάδιο Κοινωνικής

Επανένταξης ή Βεβαίωση απεξάρτησης από χώρες αυτής Ε.Ε. με την προϋπόθεση ότι ο φορέας που εκδίδει την βεβαίωση αυτή να έχει άδεια λειτουργίας από Δημόσια Αρχή της χώρας αυτής

Οροθετικοί

Νοούνται τα άτομα εκείνα που είναι φορείς του ιού HIV. Απαιτείται βεβαίωση από δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα ή αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες.

Άστεγοι

Νοούνται τα άτομα που δεν είναι σε θέση να δηλώσουν διεύθυνση μόνιμης κατοικίας και η κατάστασή τους πιστοποιείται μετά από κοινωνική έρευνα που πραγματοποιεί κοινωνικός λειτουργός.

Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/απειλούμενα από φτώχεια

Νοούνται τα άτομα που έχουν ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο από το κατ’ έτος εκάστοτε εκτιμώμενο όριο της φτώχειας στην Ελλάδα, όπως αυτό προσδιορίζεται από τη Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.). Απαιτείται η προσκόμιση εκκαθαριστικού εφορίας ή υπεύθυνη δήλωση από την εφορία ότι δεν υποχρεούται να υποβάλει φορολογική δήλωση λόγω χαμηλού εισοδήματος. Σε περίπτωση απορίας, ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να προσκομίσει το βιβλιάριο απορίας (πρόνοιας).

Άτομα που υπόκεινται σε διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή/και λόγω ταυτότητας κοινωνικού φύλου.

Νοούνται τα άτομα που διαφοροποιούνται ως προς το σεξουαλικό τους προσανατολισμό ή/και την ταυτότητα του κοινωνικού τους φύλου. (Κατά δήλωση τους ή με βεβαίωση από σχετικό αναγνωρισμένο φορέα).

http://www.vimatisko.gr/?page=news&records=details&_p.id=8976


 Στο NeoBux πληρώνεστε απλώς για την περιήγηση στις διαφημιζόμενες σελίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: